Bybanen

Med to bybanestopp like utenfor døren er det enkelt å komme seg til og fra Kronstadparken. Bybanen bruker 5 minutter til Bystasjonen, 8 minutter til sentrum, 13 minutter til Nesttun og 20 minutter til Lagunen. Det er avganger hvert 5. minutt i rushtiden, og hvert 10. minutt resten av dagen. Enkelt, praktisk og miljøvennlig!

 

Les mer: Bybanen

Bien Bar

Bien Apotek ble etablert i 1939 på det som i dag heter Danmarksplass. Apoteket har et karakteristisk funksjonalistisk interiør, og er det eneste butikkinteriør i denne stilarten som er fredet i Norge. I 2006 ble interiøret tilbakeført til det originale, og lokalene tatt i bruk som café og bar. Hit kan du rusle ned og nyte hjemmelaget mat inspirert av det franske og italienske kjøkken, eller bare kose deg med noe godt i glasset. Bien Bar tilbyr også selskapslokaler, minikonserter og catering.

 

Les mer: Bien Bar

 

 

Dagligvare

Spar Kronstadparken åpnet dørene høsten 2013. Her finner du et bredt utvalg av nystekte bakervarer, frukt & grønt og spennende ferskvarer. Butikken er åpen fra 07-22 på hverdager, og fra 09-20 på lørdager

 

Les mer: Spar Kronstadparken

 

 

Velværesalong

I samme bygg finner du den frisør- og velværesalongen Saksedans.

Dårlig hårdag? Kjipe negler? Gusten hud? Ikke når du bor i Kronstadparken!

 

Les mer: Saksedans

 

 

Haukeland sykehus

Bare 1 km fra Kronstadparken ligger en av byens største arbeidsplasser – Haukeland universitetssykehus. Hit kommer du deg på få minutter enten du går eller sykler.

Skoler

I en radius på 700 meter fra Kronstadparken ligger Ny-Krohnborg skole (1-10 kl.), Kronstad skole (1-7 kl.), Møllebakken skole (1-10 kl.) og Gimle skole (8-10 kl.).

 

Det samme gjør Lekefabrikken, Pinnelien og Ny-Krohnborg barnehager. Årstad videregående skole og den nye Høgskolen i Bergen ligger også i kort gangavstand.

 

Sport & Friluftsliv

Er du opptatt av å holde deg i form? Med leilighet i Kronstadparken har du gangavstand til en rekke treningssentre, som CrossFit Bergen, Sprek & Blid, ITrain og Bergen PT-senter. Utendørsbanene til Bergen tennisklubb, Krohnsminde idrettsplass, Haukelandshallen og Brann stadion er også like i nærheten.

 

Foretrekker du en tur på Byfjellene, er det kort vei til både Ulriken og Løvstakken. Og sommerstid er Nygårdsparken et populært sted for grilling, soling og avslapning i det fri. Hvis du ikke bare vil bli hjemme på takterrassen, da?

 

Bjørnsons gate

 Design og utvikling: